torsdag 9 januari 2014

Sensei betyder lärare. (aka serien NouCome)

Har precis tittat färdigt på en anime som har ungefär världens längsta namn: Ore no Nounai Sentakushi ga, Gakuen Love Comedy wo Zenryoku de Jama Shiteiru. 
Eller översatt: My Mental Choices Are Completely Interfering With My School Romantic Comedy

Jag har inte skrattat såhär mycket till en anime på jättelänge. Den är helt absurd.
Den handlar om en kille som har en förbannelse som går ut på att han måste välja mellan två alternativ, och göra dem. Litet som kånka och kånka. Pest eller kolera. HELA TIDEN.


Man tycker så synd om honom, för han vill verkligen inte. Introt är väldigt mysigt också, fast mest bara biten när de står på händer.


Översättningen var extremt irriterande, dock. Det var så mycket skämt på japanska, att översättarna använde sig av engelska referenser istället. Bara att de överanvände dem och till slut blev ett litet "Really??" till "Am I in Wonderland??". 
Så jag fick ideligen sitta och speed-läsa texten för att sedan bara lyssna på vad de sa. I en tjejs repliker blandade de in hälften franska ord (eh, jag kan inte franska), så man förstod ingenting alls av vad hon sa. Så då fick jag BARA lyssna. Bra träning, iofs, men tråkigt när man sitter och blir irriterad på att man läser en sak och hör en helt annan. Multi-tasking.

Inga kommentarer: