torsdag 15 augusti 2013

vill man fin, lida pin osv.

Får en ny salva utskriven av hudläkaren.
"Ja, den här är så bra, förstår du, för det är inget kortison i den. Och du kan använda den vid ögonen!"
För er som inte vet det, så tunnar kortisonsalvor sakta ut huden, så att den successivt blir mer mottaglig för hudproblem. Man kan ej använda kortison vid ögonen, för om det kommer in något i ögonen, så kan man få gråstarr.
"Men det kommer att hetta litet i ansiktet när du använder den", säger hon.

Fy fan, vilket mirakelkur! tänker jag och kladdar på när jag kommer hem. Sju timmar senare, så bränns det fortfarande. Det hettar inte - det bränns. Som en ytlig feber som bara gäller huden. Hela tiden.

Mindre uppskattat.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men bu. Jag har använt kortison av och till i flera månader. Det hjälper för stunden men så fort jag avslutar en kur så kommer problemen tillbaka. Har också letat efter ett vettigare alternativ utan något vidare resultat. Men... brännas ska det väl ändå inte göra så långt efter applicering? Låter som någon reaktion. /Jenks

rusty sa...

Det står i bipackssedeln att brännandet händer 50% av de som använder salvan. Så det är inget som man behöver oroa sig för!
Jag har nu fått veta att salvan MINSKAR immunförsvaret, eftersom (iaf de jag har) eksemen återkommer hela tiden för att man överproducerar, ehh, histamin? när man får eksem.
Hur som så kan jag säga att det är en mirakelkur. Jag använde salvan en (!) dag, och allt rött och kliande försvann nästan direkt.
Jag kan ge dig namnet på den om du vill, så kanske du kan höra med din läkare om den skulle kunna vara ngt för dig.

Anonym sa...

Väldigt gärna!

/J