onsdag 5 februari 2014

Resor och insekter.

Har fortfarande en obehagskänsla som kryper genom kroppen efter det första avsnittet av Kino no Tabi (Kino's Journey). Summa summarum: Han kommer till en stad där de hållit på att bygga ett torn i 240 år. Synbart av ingen speciell anledning, de bara gör det. En man frågar Kino desperat att han inte förstår meningen med tornet, han vill därifrån. Tornet rasar, alla blir asglada och ropar "Tornet föll under våran livstid! Nu får vi börja om igen!". Mannen blir hysterisk och förstår ingenting. Kino säger: "Jag kan inte svara på om det är du eller dem som är galna."
SLUT.

Ångest.
Är så himla ovan med animeserier som inte genomgående förklarar tankeförloppet. Känns även obehagligt med en huvudkaraktär som ger sken av att inte bry sig om någonting.


Nä, tacka vet jag Mushishi. Det börjar en andra säsong i April. Dör av längtan.


3 kommentarer:

Lin Lin Linda Li sa...

Ieieeieie. Borde jag titta på Mushishi alltså? Fler animes som är supersuperbra? Just nu kollar jag på Azumanga Daioh, Deadman Wonderland, FMA Brotherhood (din post fick mig att komma ihåg att jag ju faktiskt inte tittat på Brotherhood) och tänkte titta på Clannad härnäst. Ska nog ge Higurashi no naku koro ni en chans till, den verkar mysig och läskig! Vet inte riktigt varför jag börjat titta på anime igen men det gör mig så otroligt glad på något sätt.

Lin Lin Linda Li sa...

Haha, märkte inte att jag skrev ieieieieie, det är ett bilalarm här utanför. It sneaked into mah mind.

rusty sa...

Du borde VERKLIGEN se på Mushishi. Du kommer bli alldeles varm och hänförd! En sådan där man kan se om tusen ggr (jag har iofs bara sett den två gånger, ehe).
Jag kollade in DW, tror jag satte den på Plan to Watch-listan.
Och FMA:B är ett måsteeeeeeeee!!! Lika bautabra som den första versionen, fast BÄTTRE.
Clannad och sådana liknande är ju en viss sorts smak med gullegulltjejer, men som gör att man sitter och bölar ögonen ur sig i slutet iaf (host, AIR, host).
Annars skulle jag rekommendera Shingeki no Kyoujin/Attack on Titan, du vet den serien alla hypar.
Jag ska kika på de serier jag sett den senaste tiden (tittar massor, dör typ av anime-overload), och se om det finns något som du skulle uppskatta.
Och roligt att du tittar! Alla måste titta!
Och jag ska kolla upp Higurashi!