tisdag 26 februari 2013

erfarenhet

Idag var jag med i en studie, som innebar att jag fick en biobiljett. Det jag skulle utföra i studien gjorde att jag fick en gratis cola och ett paket tuggummi. Knäppt värre!
Sedan var jag med i en till som tog tio minuter, och då fick jag en trisslott. Har inte skrapat ännu, så jag kanske är stormrik.

Saker jag tycker om med Oxelösund

Metallklumpen som är formad som en säl vid båthamnen (i folkmun kallad Färjeläget). Den sitter på en sten vid inloppet till hamnen, och jag har spenderat många timmar med att titta på den sedan jag var barn. Trodde väldigt länge att den riktig, men sedan påpekade pappa att det bara var en skulptur. Tänkte ändå intensivt på att om jag verkligen trodde det, så skulle den komma till liv. Den var levande, på sitt sätt.

När jag och pappa hade varit och uträttat ärenden, gått på promenad, cyklat eller när han plötsligt utbrast "Nä, Skrutt, ska vi inte åka till Färjeläget och titta på sjön?". Då vi gick, åkte bil eller cyklade dit, med det enda målet att stå eller sitta vid kajplatsen och titta ut mot havet.

Bautastenarna i skogen. Varje gång man kom dit, så sköljde en överväldigande känsla över en, som om man klivit tillbaka till istiden, och jag var den enda som visste att de fanns.

Komposthögen i skogen nära mitt hem. Där kunde man hitta skatter, allt från sirliga grenar och inplastade porrböcker. Under mossan på bergen kunde man hitta stensöta, på granarna granskott och längre in i skogen  harsyra.

Att stå längst ut på Femöre Huvud, se ut mot havet, och överväldigas av världen och hur det känns att leva.

Trollskogen mellan Linnéas hus och Femöre. Skulle nog fortfarande inte våga spendera mer än tio minuter där, även som vuxen. Jag lovar, det kryllar med troll där!

Alla cykelvägar, som har ett större gatnätverk än bilvägarna.

Hur man kan varenda millimeter utan och innan, förutom centrum. Det var inte vårat revir.

Ankaret som brukade stå utanför Färjeläget, som alla barn alltid klättrade på.

Den lilla enskilda båthamnen där båten Aurora låg. Jag älskade Aurora. Tyckte den hade det vackraste båtnamnet av alla.

söndag 24 februari 2013

ja.

Drömde om Aaron Hotchner i natt, det var mycket, mycket mysigt.

tisdag 19 februari 2013

från en svunnen tid














.
.
.
två år senare...

det kallas depression.

torsdag 14 februari 2013

Idag på Quizkampen...


... fick jag lära mig att det finns en fjäril som har det fina namnet Sorgmantel.


onsdag 13 februari 2013

Öppen fråga

Brukar ni börja darra när ni är hungriga?

tisdag 12 februari 2013

ode to pan

Jag köpte min allra första mobilapp häromdagen. Jag har gått runt och väntat och väntat, och så väntade jag litet till, på att Quizkampen skulle komma till Android. Sedan fick jag höra, efter att alla skaffat det, att det kommit till Android redan, men bara om man betalar för premium-konto. D'oh. Ooooch eftersom jag varit fattig, så har jag inte haft råd att köpa den. Men nu så! Väl investerade 22 kronor, anser jag.

Blev litet nyfiken av några av frågorna, så idag har jag:


Läst allting om Jonestown-massakern 1978. Fy faen att över 900 personer kan dö på ett sådant sätt.
Läst allting om Aleister Crowley, känd ockultist och poet. Kände igen hans namn ifrån Supernatural, och undrade om karaktären var influerad eller porträtterad från just denne man. Svaret är ja, mörka väsen i serien använder hans namn. Snacka om att den där mannen låg runt, för övrigt. Känns som om hela texten bara babblar om "Sedan hade han sex med den och den personen, gjorde något knäppt, sedan hade han mer sex".



Är väldigt sugen på att läsa mera nu, faktiskt.
Nej, alltså, jag är ärlig. Typ Veronica Decides to Die, tex.

söndag 3 februari 2013

man får inte

Fortfarande, långt där inne i hjärnan, så finns det en liten grej som går på per automatik när någon kritiserar Gackt. När folk säger "Gud, vad han ser sliten ut...", så är min första instinkt att skrika "MAN FÅR INTE SÄGA SÅ OM GACKT."

lördag 2 februari 2013

snartttt

Jag skall strax återkomma med ett recept på ungefär världens godaste frukost/efterrät/mellanmål som inte innehåller något socker alls. Mest ägg, kardemumma och kanel.

fredag 1 februari 2013

Dessa filmer har jag lust att se ikväll:



District 9
23:45, TV4
Älskar science fiction-filmer just nu. Helst ska det även finnas med panikslagna människor. Jag tycker allra mest om att se dessa filmer på TV (inte när man själv vill, och utan reklampauser), för då sitter jag som klistrad, av någon anledning. Såg senast Cloverfield, blev helt "ooohh...".









Från Andra Sidan, aka Fragile
01:55, TV4
Har även en sjuklig dragning till rysare/skräckfilmer som man tittar på alldeles själv när det är jättesent. Sedan barnsben så fick jag inte titta på skräckfilmer, och när jag fyllt 15 frågade jag mamma om jag fick börja titta nu. Hon sa aldrig till, ju. Så jag har noll resistens mot skräckfilmer.




Men jag kan inte. För jag går på en sömntablettskur, och att se dessa filmer vore som att be om onödig ångest.
Bu.