onsdag 20 augusti 2014

Titta på outro:t.

För tillfället följer jag 13 stycken olika animes som varje vecka släpper ett nytt avsnitt. Utbudet för sommaren 2014 har varit ett bra sådant. Men som alltid, så har man vissa favoriter. De där som man blir pirrig i magen över när man vet att ett nytt avsnitt släpps inom 1½ timme.

Min favorit är Nobunaga Concerto.
För er som inte vet så mycket om Japans historia, så ska jag försöka förklara såpass kort och enkelt som möjligt. Nobunaga är i princip en av de kändaste personerna som övertog delar av Japan under 1500-talet. Han brukar kallas Demonkungen, på grund av att han var en grym och dumdristig daimyo/ledare.

Serien handlar om Saburo som av en olyckshändelse hamnar i en time slip som för honom till 1500-talet. Han ser exakt ut som Nobunaga, som är den första personen han träffar. Nobunaga ber honom ta över hans plats och roll, vilket så sker. Insert den nya, ohyfsade och glada "Nobunaga" som bestämmer sig för att ta över Japan.

Älskar. Gammal. Japansk. Kultur.
Det blir dessutom tusen gånger bättre eftersom min favoritröstskådespelare har huvudrollen. Sitter med fjärilar i magen efter varje nytt avsnitt. Dessutom är outro:t fucking jävla bra.

Inga kommentarer: