måndag 18 april 2016

En grå dag.

Pappa var och hälsade på i helgen. Vi åker ut till en ö i skärgården, fastän himmeln är grå och väderprognosen hotar med regn. Vi äter lunch på deras enda restaurang. De har en fantastisk inredning med högt tak, vindbitna träplankor och fisknät som hänger i taket.

Vi navigerar oss genom gatorna, samtalar om hus som faller oss i smaken, blommorna och att de lyckas ha två olika kyrkor på en ö. När vi går mot hamnen igen, så anmärker jag till pappa att det gör mig lycklig att man kan få uppleva skärgården, denna ö, denna upplevelse, trots att dagen är grå. Att jag nästan uppskattar det mer -- för svenskars tendens att enbart göra sådana utflykter när det är fint väder, kan lika väl avnjutas under Göteborgs temperamentsfulla väders benägenhet. Pappa håller entusiastiskt med.
Min bror och hans flickvän som väntar barn håller hand och somnar på varandras axel och huvud på båtresan hem. Jag och pappa tittar på havet och skärgården tills även han slumrar till, medans jag ser ut genom fönstret och låter tankarna flöda.

På spårvagnen klargör jag att jag inte kommer orka med att följa med ut på restaurangätandet. De skickar mig bilder på hur deras kväll ser ut, och jag blir glad.


"Bara bröd och vatten ikväll, du missar inget! ;)"


Inga kommentarer: